Vergelijk eigenschappen

Vergelijk

Geen eigenschappen gevonden om te vergelijken.

Uw huis verkopen doen we samen

verkoop

Uw huis verkopen doen we samen

Bij het kopen van een woning komt veel kijken. Hieronder vind u het verkooptraject in stappen. Hofzicht Makelaars is een jong en gedreven kantoor.

Overweegt u uw huis te verkopen, maar wilt u eerst weten wat het opbrengt? Nodig ons dan uit voor een waardebepaling van uw woning

Duidelijke afspraken

U wilt uw woning verkopen. Wilt u uw woning voor een bepaalde datum kwijt? Heeft u een andere woning nodig? Stelt u bepaalde eisen aan de koper? Dat zijn zaken waarvan het goed is om deze vooraf met Hofzicht Makelaars door te spreken. Hij is altijd op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen. Daardoor kan hij u in een vrijblijvend gesprek van advies voorzien. Daarnaast geeft hij aan wat hij allemaal verder voor u kan betekenen.

De vraagprijs bepalen

Het is belangrijk dat u een goede prijs voor uw woning vraagt. Niet te laag, maar ook niet te hoog. Daarom komt Hofzicht Makelaars eerst bij u thuis om de woning te inspecteren. Hij let dan onder andere op de ligging en de technische staat van uw woning. Ook wil hij financiële zaken als servicekosten, gemeentelijke belastingen of erfpacht van u weten.

Daarnaast vraagt hij aan u welke gebreken of andere bijzondere aspecten uw woning heeft die de koopprijs negatief kunnen beïnvloeden. U kunt daar – indien u dat niet meldt – door de koper achteraf op aangesproken worden. Via de NVM-database voor woonobjecten controleert hij verder de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving. Ten slotte adviseert hij u over het energielabel dat per 1 januari 2008 verplicht is voor alle woningen die worden verkocht. Dit label geeft aan hoe energiezuinig uw woning is.

Goede marketing

Goede marketing wordt ook bij woningverkoop steeds belangrijker. Het is niet alleen essentieel dat zoveel mogelijk kopers weten dat uw woning te koop staat, ook de manier waarop dit gebeurt is belangrijk. Afhankelijk van uw wensen en budget stelt Hofzicht Makelaars een uitgekiend publiciteitsplan op waarbij geadverteerd kan worden in diverse media.

Is alles voor de verkoop van uw huis geregeld, zorg dan dat uw woning er netjes bij staat. De kijkers moeten direct het gevoel hebben dat het hier prettig wonen is. Een complete verbouwing hoeft u hiervoor niet uit te voeren, maar verhelp wel kleine mankementen. Bijvoorbeeld een lekkende kraan, een klemmende deur en een raam met een barst. Zorg daarnaast dat de tuin er uitnodigend uitziet.

Bezichtingen & onderhandelingen

Hofzicht Makelaars coördineert en begeleidt de bezichtigingen. Hij is de contactpersoon voor kandidaat-kopers. Zij kunnen bij hem terecht met al hun vragen. Op verzoek kan hij hen een informatiemap van uw woning toesturen en een afspraak maken voor een bezichtiging. In overleg met u en de kandidaat-kopers, stelt uw makelaar hiervoor een tijdstip vast. Zelf hoeft u niet bij een bezichtiging aanwezig te zijn. Het is zelfs beter van niet. Kijkers stellen namelijk vaak meer vragen als u er niet bij bent. Bovendien durven ze meer te zeggen en brengen ze eventuele onduidelijkheden gemakkelijker naar voren.

De bezichtiging biedt Hofzicht Makelaars een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-koper geïnteresseerd is in juist uw woning en waar aanvullende vragen liggen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor het bepalen van de strategie in de vervolgfase en uiteraard bij latere onderhandelingen. Hofzicht Makelaars brengt na de bezichtiging altijd verslag aan u uit over het resultaat. Kloppen potentiële kopers toch direct bij u aan, verwijs ze dan altijd naar Hofzicht Makelaars. Zo loopt u niet het risico dat er verschillende afspraken worden gemaakt.

Voor de onderhandelingen kunt u vertrouwen op Hofzicht Makelaars. Door zijn ervaring weet hij niet alleen wat uw huis minimaal moet opbrengen, maar ook hoe u er zoveel mogelijk voor kunt krijgen. Met name als er meerdere bieders zijn, voorkomt Hofzicht Makelaars dat u (kostbare) fouten maakt. Daarom stelt hij samen met u vooraf vast welke biedingstactiek u het best kunt volgen.

Vrijblijvend een gesprek met één van onze makelaars? Neem gerust contact op.

Al meer dan 100 klanten beoordeelde ons met gemiddeld een 9,0 via

You don't have permission to register
Plan een bezichtiging
Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.