Vergelijk eigenschappen

Vergelijk

Geen eigenschappen gevonden om te vergelijken.

Doeszicht - IN VERKOOP

19-05-2022
Leiderdorp
Woonoppervlakte 148 m2 tot 190 m2
Perceeloppervlakte 208 m2 tot 360 m2
€ 825.000,- tot € 1.250.000,-
Beschikbaar
Object ID N100093
Beschrijving

4 waterwoningen, 2 geschakelde villa’s en 1 vrijstaande villa

U kunt zich nog inschrijven als reservekandidaat op de website doeszicht.nl

Doeszicht Leiderdorp

Heerlijk wonen aan het water
Aan de Hoofdstraat in Leiderdorp komt een kleinschalig en bijzonder nieuwbouwproject: Doeszicht. De Hoofdstraat in Leiderdorp maakt deel uit van het historische lint van bebouwing langs de Oude Rijn.

Er komen in totaal 7 woningen, verdeeld over twee locaties. Op de eerste locatie, direct gelegen aan de watergang De Does, komen 2 geschakelde villa’s en 1 vrijstaande villa. Op de tweede locatie komen 4 riante waterwoningen.

Thuiskomen met een vakantiegevoel
Doeszicht wordt echt een plek met allure, waar u iedere dag een vakantiegevoel ervaart. U kunt hier straks eindeloos genieten van rust, ruimte en de natuur.

Alle woningen krijgen een ligplaats voor een sloep. Zo kunt u dus op elk moment genieten van het water. ’s Avonds na het werk nog even een rondje varen. Of misschien even aanmeren in Leiden en een terrasje pakken? Het kan allemaal.

U koopt in Doeszicht niet alleen een woning, maar ook een stukje vakantiegevoel.

WATERWONING
Naast elkaar vormen deze vier woningen een mooie rij aan de Hoofdstraat, met aan de achterzijde fantastisch uitzicht op het water en de polder.

De woning beschikt over 3 bouwlagen met maar liefst 4 slaapkamers waarvan één op de tweede verdieping. Op de begane grond bevindt zich tevens een riante woonkamer. Welke van de vier u ook kiest, allen bieden ze voldoende woonruimte met een woonoppervlak vanaf ca. 184 m2. De kaveloppervlakten variëren van ca. 208 tot ca. 277 m2.

De ruime achtertuin is gelegen op het noordoosten, waar de ochtendzon u heerlijk tegemoet komt. Tevens beschikt elke woning over een aanlegplaats die grenst aan de tuin. Zo kunt u gemakkelijk met uw eigen boot het water op!

Aan de voorkant van de woning bevinden zich openbare parkeerplaatsen waar u de auto direct voor de deur kunt zetten.

Kenmerken
Energiezuinig en gasloos
Breedtemaat 6 meter
Woonoppervlakte vanaf ca. 184 m2
Kaveloppervlakte ca. 208 – 277 m2
3 slaapkamers en 1 badkamer op de eerste verdieping
1 slaapkamer op de tweede verdieping
Achtertuin op het noordoosten
Aanlegplaats voor boot
Openbare parkeerplaatsen voor de deur
Diverse opties om uw droomwoning te realiseren

GESCHAKELDE WATERVILLA
Een prachtige geschakelde villa aan het water? Dan is wellicht één van deze twee woningen iets voor u!

Deze comfortabele Watervilla heeft 3 verdiepingen en beschikt over een ruime woonkamer en 3 slaapkamers met een grote vrij indeelbare tweede verdieping. De villa heeft een breedte van 6 meter en een woonoppervlakte van ca. 148 m2. Het kaveloppervlak varieert tussen de ca. 230 en 235 m2.

De achtertuinen zijn gelegen op het noordoosten, doorlopend aan de zijkant van de villa’s, waardoor u in de ochtend heerlijk wakker kunt worden met een kopje koffie in de zon. Een echt vakantiegevoel! Bouwnummer 1 heeft vanuit de tuin uitzicht op het water en beide woningen hebben een aanlegplaats. Zo kunt u makkelijk met uw eigen boot De Does opvaren.

Aan de linkerzijde van de villa’s staat een karakteristiek brugwachtershuisje, welke enkel bemand wordt van april tot en met oktober.

Er bevinden zich aan de rechter- en achterkant parkeerplaatsen, waardoor u uw auto dichtbij kunt neerzetten. Wel zo gemakkelijk!

Kenmerken
Geschakelde villa
Energiezuinig en gasloos
Breedtemaat 6 meter
Woonoppervlakte ca. 148 m2
Kaveloppervlakte ca. 230 - 235 m2
3 slaapkamers en badkamer op 1e verdieping
Achtertuin op het noordoosten
Aanlegplaats voor boot
Beide voorzien van twee parkeerplaatsen
Diverse opties om uw droomwoning te realiseren

VRIJSTAANDE WATERVILLA
In deze vrijstaande villa komt de ontspanning vanzelf, zeker wanneer u iedere ochtend wakker wordt tussen polder en water!

Aan twee kanten omringt met De Does, is er van dit type slechts één woning beschikbaar. De villa heeft een breedtemaat van maar liefst 11,2 meter en een woonoppervlak van ca. 162 m2. Er is dus volop ruimte voor royaal en comfortabel wonen. Er zijn 4 slaapkamers en 2 badkamers aanwezig, vergezeld door een ruime woonkamer met aan alle kanten volledig uitzicht op het water.

De woning is levensloopbestendig ingericht met een badkamer en een slaapkamer op de begane grond. Met een scala aan inrichtingsmogelijkheden kunt u de woning indelen naar eigen wens.

Eén van de voordelen van deze vrijstaande villa is de ruime kavel, waardoor u nog meer privacy en luxe van vrijstaand wonen ervaart. De kaveloppervlakte is maar liefst ca. 360 m2. De zuidwestgeoriënteerde tuin bevindt zich aan de voorzijde van het huis en is bereikbaar via de openslaande deuren in de woonkamer. Ook grenst de voortuin direct aan De Does en de aanlegplaats voor uw boot. Een échte watervilla dus!

U kunt twee auto’s parkeren op eigen terrein en u beschikt daarnaast over een ruime garage aan de zijkant van de woning.

Kenmerken
Vrijstaande villa
Energiezuinig en gasloos
Breedtemaat 11,2 meter
Woonoppervlakte ca. 162 m2
Kaveloppervlakte ca. 360 m2
1 slaapkamer en 1 badkamer begane grond
3 slaapkamers en 1 badkamer eerste verdieping
Deels omringt door water
Voortuin op het zuidwesten
Aanlegplaats voor boot
Garage van circa 17 m2
Twee parkeerplaatsen op eigen terrein
In de basis levensloopbestendig ingericht
Diverse opties om uw droomwoning te realiseren

ARCHITECTUUR
Het ontwerp van de 7 woningen is van STOL Architecten uit Lisse. Wat inspireerde hen, waar lagen de uitdagingen en hoe hebben ze ervoor gezorgd dat de woonkwaliteit voorop staat?

Locatie
De Does is een belangrijk overblijfsel uit de vroege waterstaatkundige geschiedenis van Holland. Ten oosten van de planlocatie ligt het oude en goed bewaarde slagenlandschap tussen Leiderdorp en Koudekerk; één van de weinige plekken in Zuid-Holland waar de rol van de Oude Rijn als vroegmiddeleeuwse ontginningsas nog beleefbaar is.

De Hoofdstraat vormt het historische dorpslint van Leiderdorp, gelegen op de noordelijk Rijnoever. Oorspronkelijk een boerderijlint met een dorpskern ter hoogte van de kerk, is het lint in de loop van de 19e en 20e eeuw verdicht doormiddel van de bouw van woonhuizen.

Aan de zuidzijde, op zeer korte afstand van het plangebied, stroomt de Oude Rijn. Uniek aan deze zijde van de Rijn is het openbaar toegankelijke Jaagpad vanwaar de sfeer van de Oude Rijn optimaal beleefd kan worden.

De 7 woningen zijn verdeeld over twee locaties in het Oude Dorp. Op een bijzondere plek, nabij het kruispunt van de Does en de Hoofdstraat, worden 3 watervilla's en een brugwachtersonderkomen gerealiseerd. De 4 waterwoningen worden gerealiseerd direct aan de Hoofdstraat.

Architectuur
Met de architectuur van de 7 woningen en het brugwachtersonderkomen beogen we een karakteristieke en traditionele uitstraling welke goed aansluit op de als cultuurhistorisch waardevol bestempelde omgeving. Daaraan hebben we o.a. invulling gegeven door te kiezen voor materialen met een traditionele en duurzame uitstraling. De samenhang in materialisatie geeft het plan een rustige uitstraling waarmee het zich goed voegt in de omgeving van deze prachtige plek.

Watervilla's
Het plan voor de 3 villa’s bestaat uit twee geschakelde villa’s aan de Hoofdstraat en een vrijstaande villa direct grenzend aan de Does. De bebouwing sluit aan op de historische ruimtelijke structuur van de omgeving. De villa's worden uitgevoerd in metselwerk met donkere plint en een warme roodbruine steen. Ze krijgen een dakbedekking van keramische pannen, een traditioneel blauw gesmoorde pan die goed past bij de omgeving.

De twee geschakelde villa’s aan de Hoofdstraat hebben een individueel beeld dat wordt bekrachtigd door de twee dwarskappen en het verspringen van de voorgevellijn ten opzichte van de bestaande bebouwing. Hiermee sluiten de villa's goed aan op de karakteristiek van de bestaande bebouwing.

De vrijstaande villa aan de Does, een woning van één bouwlaag met kap, manifesteert zich ten opzichte van de twee geschakelde villa's aan de Hoofdstraat als een bescheiden volume. Daarmee sluit de vrijstaande villa qua volume goed aan op de bestaande bebouwing in de Hoofdstraat.

Kenmerkend voor de kades langs de Does is dat deze in een vloeiende lijn doorloopt. Met behoud van de herkenbaarheid van deze vloeiende lijn zijn er voor de drie villa’s twee havenkommen gerealiseerd zodat er privé boten aangemeerd kunnen worden.??

Brugwachtersonderkomen
Op de kade, direct grenzend aan de oostzijde van de Doesbrug, wordt naast de twee geschakelde villa’s een klein brugwachtersonderkomen gerealiseerd. De Doesbrug wordt van daaruit traditioneel bediend vanaf april tot en met oktober. Dit geeft de plek kwaliteit en uitstraling in relatie tot de historische Doesbrug en het bestaande bebouwingslint.

Waterwoningen
De 4 waterwoningen komen in het korte stukje Hoofdstraat gelegen in de Huis ter Doespolder. Dit deel is deels bebouwd met woonhuizen maar wordt ook gekenmerkt door (voormalige) bedrijfsbebouwing. Daarmee is het bebouwingskarakter meer gemengd dan in het overige deel van de Hoofdstraat. Het deel vormt zodoende de overgang tussen het meer verstedelijkte deel en het meer agrarische deel van de noordelijke Rijndijk.

Stedenbouw
De positie van de woningen is onderscheidend ten opzichte van de belendingen door de sterk terug liggende rooilijn, in overeenstemming met de terug liggende rooilijn van de voormalige bebouwing op deze plek. Het is kenmerkend voor dit gedeelte van de Hoofdstraat waar de rooilijn per bouwblok is afgestemd en veelal de straat volgt.

De woningen hebben een volume van twee bouwlagen met een kap en sluiten daarmee qua maat en schaal goed aan op de omliggende bebouwing. Alle woningen zijn voorzien van een tuitgevel. Daarmee krijgen de woningen een duidelijk individueel karakter in het straatbeeld. Toch hebben ze onderling een sterke verwantschap qua hoofdvorm en worden ze alle vier uitgevoerd in metselwerk met donkerbruine plint. Daarboven wordt met drie verschillende metselwerktinten invulling gegeven aan de individuele uitstraling van de woningen. De dakbedekking bestaat uit keramische pannen, een vlakke pan met een eigentijdse uitstraling die goed passen bij de omgeving. Daarnaast zijn er per woning subtiele verschillen gemaakt in de detaillering van de waterslagen, luifels en kozijnomkaderingen. De woningen zijn als het ware familie van elkaar.?

Aan de achterzijde grenzen de woningen met de tuinen aan een watergang die in verbinding staat met de Does. In deze watergang worden insteekhavens gemaakt waardoor de woningen de mogelijkheid hebben om hier een privé boot aan te meren.

Locatie
Leiderdorp, Leiderdorp Leiderdorp, Leiderdorp
You don't have permission to register
Plan een bezichtiging
Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.